BPA Pro Team hjælper Team Danmark og de Paralympisk Lege

Foto credit: Sportpoint74

BPA Pro Team har for nyligt bistået Team Danmark og Parasport med at sikre, at en ekstraordinær bevilling, som skal gå til hjælperstøtte til paralympiske atleter frem mod de paralympiske lege 2021, også reelt går til de sportsrelaterede udgifter og ikke giver anledning til at kommunerne kan reducere deres bevillinger.

BPA Pro Teams folk, herunder specialkonsulent Maj-Britt Ohlin og advokat Maria Kiesbye Damborg, som har speciale i socialret, har hjulpet Team Danmark med at kvalificere et oplæg målrettet Kulturministeriet til udmøntning af en særbevilling på kr. 1.750.000.

Team Danmark har efterfølgende modtaget et tilsagnsbrev fra Kulturministeriet vedr. særpuljen målrettet personlige hjælpere m.v.

Bevillingen blev bl.a. givet med afsæt i, at kørestolslandsholdsspiller Sofie Skouboe, som har muskelsvind, fik foretræde for kulturudvalget på baggrund af en henvendelse fra hende og Muskelsvindfonden om, at hun ikke fik bevilget personlig hjælp af Aarhus Kommune til VM i kørestolsrugby i 2018.

I efteråret 2020 leverede Team Danmark efter dialog med Parasport Danmark og sparring fra BPA Pro Team et notat til Kulturministeriet, som har været udgangspunkt for en drøftelse i ordførerkredsen.

BPA Pro Team har givet Team Danmark sparring på, hvordan de konkret kan beskrive rammerne for udmøntningen, så bevillingen også reelt kommer til at gøre en positiv forskel for paraatleterne.

Team Danmark skriver bl.a. til Kulturministeriet:

”For at sikre, at den ekstraordinære bevilling ikke bliver en delvis erstatning for den kommunale støtte til personlige hjælpere m.v., er forslaget udarbejdet med sparring fra PBA Pro Teams tilknyttede advokat Maria Kiesbye Damborg, som har speciale i socialret indenfor handicapområdet.”

Teams Danmarks Magnus Wonsyld har kun rosende ord tilovers for BPA Pro Teams sparring. Han skriver bl.a. til BPA Pro Team:

”Jeres hjælp har i høj grad været værdifuld og med til at kvalificere vores forslag til udmøntning af særpuljen.”

Elite- og Teamchef i Parasport Danmark, Michael Møllgaard Nielsen, som under sine ansvarsområder har eliteidrætten i Parasport Danmark, siger om BPA Pro Teams vejledning:

”Vi har et stort ønske om at give vores atleter til de paralypiske lege samme muligheder som atleterne til OL og det handler om ligestilling, anerkendelse og respekt. Disse ting får de ikke, hvis de ikke har adgang til den personlige hjælp og har det rigtige udstyr stillet til rådighed – og det giver Kulturministeriets pulje her adgang til. For at sikre, at vi ikke støder panden mod en mur i forhold til kommunerne, har vi kontaktet BPA Pro Team, og her kan I noget særligt og har været i stand til at rådgive os og sparre med os. BPA Pro Team har i den grad været med til at kvalificere det udkast, Team Danmark har lagt frem for Kulturministeriet.”

BPA Pro Teams administrerende direktør John Hansen er glad for de rosende ord og udtaler:

”De Paralympisk Lege er med til at sætte fokus på de fantastiske ting mennesker med handicap kan opnå trods deres handicap. Gennem vores arbejde i BPA Pro Team og ikke mindst Foreningen Dike, som arbejder for retssikkerhed for mennesker med handicap, kender vi desværre alt for godt til kommunernes tendens til at reducere bevillinger, hvis de overhovedet kan. Det er vigtigt, at vores paraatleter får fred til at fokusere på deres sportslige præstationer og ikke skal bøvle med de sportsrelaterede udgifter! Vi hepper på dem og håber på mange medaljer til Danmark! ”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.